B2 First

B2 First

Certificatul obținut în urma susținerii examenului B2 First for Schools este recunoscut de Ministerul Educației Naționale în România și poate fi folosit pentru echivalarea probei de competență lingvistică la admiterea în clasele de liceu cu program bilingv / intensiv engleză sau la proba de competență lingvistică din cadrul examenului de Bacalaureat!

Este cunoscut și sub denumirea First Certificate in English (FCE) și First Certificate in English for Schools (FCEfS). Acest test de engleză generală dovedește că poți vorbi engleză suficient de bine pentru a munci și studia într-un mediu în care se vorbește limba engleză.

Nivel: B2 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

Dacă dorești să lucrezi într-un mediu în care se vorbește limba engleză, să locuiești într-o țară cu populație vorbitoare de limba engleză sau să urmezi studii preuniversitare în engleză, cea mai bună soluție este să începi studiul pentru pregătirea examenului FCE.

Candidatul la FCE este capabil:

  • să redacteze emailuri și rapoarte scurte;
  • să dezvolte o idee și să poarte o discuție în limba engleză;
  • să înțeleagă engleza generală folosită la televizor și în presa scrisă.

Care este formatul examenului?

Examenul are patru probe. Candidații susțin probele de Citire – înțelegere a textului (Reading) și Utilizare a limbii engleze (Use of English), Scriere (Writing) și Ascultare (Listening) în aceeași zi. Proba de Vorbire (Speaking) se poate susține în aceeași zi sau într-o altă zi. Această probă se susține în perechi de câte doi candidați, cu doi examinatori.

B2 FCE/ B2 FCEfs

Reading și
Use of English
Writing Listening

Speaking

Durata probei

1h 15 min 1 h 20 min 40 min

14 min pe pereche de candidați

Procentaj din valoarea totală a notei

40% 20% 20%

20%