B1 Preliminary

B1 Preliminary

Certificatul obținut în urma susținerii examenului B1 Preliminary for Schools este recunoscut de Ministerul Educației Naționale în România și poate fi folosit pentru echivalarea probei de competență lingvistică la admiterea în clasele de liceu cu program bilingv / intensiv engleză sau la bacalaureat! (nivel minim necesar: B1 conform grilei CECRL)

Este cunoscut și sub denumirea Preliminary English Test (PET) și Preliminary English Test for Schools (PETfS). Examenul demonstrează că poți comunica în limba engleză în situații practice, de zi cu zi. Examenul îți va oferi o bună bază dacă dorești să studiezi pentru o calificare profesională.

Nivel: B1 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

Studiul pentru PET îți va îmbunătăți nivelul de limba engleză astfel încât să poți comunica eficient atunci când călătorești sau folosești engleza la serviciu.

Candidatul la PET este capabil:

  • să-și exprime preferințele sau dezacordul într-o discuție;
  • să înțeleagă anunțuri și instrucțiuni scrise și vorbite;
  • să scrie o scrisoare personală și să ia notițe în timpul unei ședințe sau discuții.

Care este formatul examenului?

Examenul are trei probe. Candidații susțin proba de Citire – înțelegere a textului și compunere (Reading și Writing) și proba de Ascultare (Listening) în aceeași zi. Proba de Vorbire (Speaking) se poate susține în aceeași zi sau poate fi programată într-o altă zi. Această probă se susține în perechi de doi candidați, cu doi examinatori.

B1 PET / B1 PETfS

Reading  Writing Listening

Speaking

Durata probei

45 min 45 min 30 min

12 min pe pereche de candidați

Procentaj din valoarea totală a notei

25% 25% 25%

25%