A2 Key

A2 Key

Certificatul obținut în urma susținerii examenului A2 Key for Schools este recunoscut de Ministerul Educației Naționale în România și poate fi folosit pentru echivalarea probei de competență lingvistică la admiterea în clasele de liceu cu program bilingv / intensiv engleză. (nivel minim necesar: A2 conform grilei CECRL)

Cunoscut și sub denumirea Key English Test (KET), este primul nivel de examen de engleză generală din suita Cambridge English. Acest certificat demonstrează că ai cunoștințele de bază pentru a putea comunica în limba engleză în situații cotidiene.

Nivel: A2 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

Poți susține examenul KET dacă poți vorbi, scrie și înțelege engleza de bază. Acest examen reprezintă primul pas în dezvoltarea abilităților de limba engleză necesare pentru lucru și studiu. Candidatul unui examen KET este capabil:

  • să întrebe și să răspundă la întrebări legate de persoana sa ori alte persoane;
  • să înțeleagă anunțuri și instrucțiuni atunci când i se vorbește rar și clar;
  • să își exprime punctul de vedere cu privire la un subiect citit sau auzit.

Care este formatul examenului?

Examenul are 3 probe. Candidații susțin proba de Citire – înțelegere a textului și Scriere (Reading și Writing) și proba de Ascultare (Listening) în aceeași zi. Proba de Vorbire (Speaking) se poate susține în aceeași zi sau poate fi programată într-o altă zi. Această probă se susține în perechi de doi candidați, cu doi examinatori.

A2 KET / A2 KETfS Reading și Writing  Listening  Speaking
Durata probei 60 min  30 min  8-10 min pe pereche de candidați
Procentaj din valoarea totală a notei 50%  25%  25%