Cambridge English Scale

Cambridge English Scale

Din ianuarie 2015, am început să utilizăm Cambridge English Scale – o nouă modalitate de comunicare a rezultatelor de la examene, pentru a vă oferi mai multe detalii despre punctarea competențelor.

Cambridge English Scale

*Linguaskill oferă rezultate până la un scor maxim de 180+, care este echivalent cu un nivel C1 (sau superior) corespunzător CECRL. Scorul până la C2 va fi introdus la începutul anului 2021.

Cambridge English Scale reprezintă un set de punctaje folosite pentru transmiterea rezultatelor la examenele Cambridge English. Acest sistem de punctare a fost întocmit pornind de la raportările noastre actuale și a fost dezvoltat în urma unor ani de cercetare, fiind o completare a Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi (CEFR).

Cambridge English Scale permite o raportare mai detaliată și mai directă a rezultatelor de la examene și vine în sprijinul tuturor celor implicați, respectiv candidați, profesori, universități și oficii de imigrație.  

Rezultatele la examene folosind noul punctaj Cambridge English Scale vor fi transmise după sesiunile organizate în următoarele perioade:

Din ianuarie 2015 – Cambridge English: First, First for Schools, Advanced și Proficiency
Din februarie 2016 – Cambridge English: Key, Key for Schools, Preliminary, Preliminary for Schools și Cambridge English: Business Certificates

Avantaje

  • Rezultate mai detaliate – candidații primesc câte o calificativ pentru fiecare competenţă (Reading, Writing, Listening și Speaking), plus Use of English. Ei primesc totodată și o notă generală pentru examen, pe baza Cambridge English Scale.
  • Direct și substanțial – rezultatele tuturor tipurilor de examene sunt raportate pe aceeași scală. Punctajele acordate în baza Cambridge English Scale înlocuiesc actualele punctaje standard și profilul candidatului.
  • Rezultate ușor de comparat– armonizarea examenelor noastre cu sistemele CEFR și IELTS (în engleză) și între ele este evidentă. Rezultatele în baza acestor punctaje oferă totodată o mai bună apreciere a progreselor făcute de candidați de la un examen la altul.